
Nem lehet elég sokat hangsúlyozni, hogy mennyire fontos a teljes értékű táplálkozás. Az egészségnek ez az egyik alapvető feltétele, ezért erre mindig fektessünk kellő hangsúlyt. Természetesen komolyan elgondolkodhatunk azon, hogy pontosan milyen alapanyagokból dolgozunk, de ha valamin, akkor ezen nem éri meg spórolni. A szervezet csak akkor tud kiváló módon működni, ha minden fontos alapanyag a rendelkezésére áll kellő mértékben. Ez viszont kevés önmagában, mert az ízek harmóniájának megteremtése ugyanúgy meghatározó. A palócleves minden területen megfelel az igényeinknek. Az elnevezés elég rejtélyes, de a hozzá való alapanyagokból könnyen megtudhatjuk, miről van szó.
Ha tehát cél a palócleves elkészítése, akkor, amit biztosan szerezzünk be az a sertéscomb, zöldbab, némi burgonya és tejföl. Ezek a főszereplők, de mellettük kelleni fog még egy kevés kacsazír, vörös- és fokhagyma, pirospaprika, őrölt babér, valamint kömény, morzsolt kapor, egy leheletnyi finomliszt. Mindezeknek a birtokában nekiláthatunk a palócleves összeállításához, ami igényel némi hozzáértést és türelmet, mert megközelítőleg 80 percbe telik a folyamt. Ez magába foglalja a hús kellő megpuhulását, ami a legtöbb időt veszi el az egészből. A receptneked.hu weboldalon megtaláljuk a részletes leírást arra vonatkozóan, milyen lépéseket kell betartanunk a palócleves megfőzéséhez. Ami biztos, hogy a befektetett energiánk nem fog semmilyen téren sem kárba vészni. Bátran készítsünk egyszerre akár nagyobb mennyiséget, így több napra előre biztosíthatjuk magunknak a tartalmas étkezést a palócleves formájában.