Amikor valami finomságra gondolunk, akkor van, aki egy kellemes desszertről álmodozik, míg más a fő fogásokban találja meg a hangulatos lakomázás esélyét. Tény, hogy egy jól összeállított ebéd tud olyan jól esni, mint egy szelet krémes. Kérdés általában az, hogy pontosan mi legyen az alapanyag, amiből dolgozunk. A lehetőségek tárháza nagyon széles, de a pazar ételek disznóhúsból biztosan megfelelnek az elvárásnak. Hazánkban főként a szárnyasok és a sertések tekintendők élelemforrásnak. Érdemes tehát ezekben gondolkodni. Természetesen, mielőtt az ételek disznóhúsból az asztalra kerülnének be kell szereznünk azokat. Vidéken még mindig gyakori a vágás, de a városi környezetben általában előkészített állapotban, kisebb-nagyobb csomagokban vásárolható meg a kívánt mennyiség.
Az állat különféle részeiből általában másféle lakomák készíthetők, de voltaképpen ránk van bízva, hogy pontosan mit teremtsünk meg. A különféle ételek disznóhúsból nagyon laktatóak tudnak lenni. Ha szükségünk lenne némi ihletre, akkor a receptneked.hu weboldalon könnyedén megtaláljuk azt. Itt már kipróbált ételek disznóhúsból várnak minden érdeklődőt. Legyen az bográcsgulyás, füstölt csülök, sült császárhús, sarkadi pecsenye, hagymás, serpenyős hús, őszibarackos-sajtos hússzelet, mind olyan páratlan ételek disznóhúsból, amiket megéri minél hamarabb megkóstolni. Egyszerűen nem fog kelleni két egymást követő alkalommal ugyanazt készítenünk, hiszen a receptek száma állandóan csak nő, így mindig található valami teljesen új fogás, ami kipróbálásra érdemes.